27 octombrie 2010

Cărări

- E ceva ce nu putem schimba, pentru că nu ţine de noi. Nu am iubit oamenii la momentul potrivit pentru că ei nu ne-au vrut şi n-au găsit cuvintele pentru a ne ţine langa ei.
Am plecat ieri, am plecat chiar şi azi, doar că tu eşti prea orb ca să-ţi dai seama. Şi dacă vei stai puţin să te analizezi vei realiza că ceea ce-ţi doreşti zace în altă parte, în frânghiile roase ce controlează o păpuşă.
Zacem pe jos, complet rupţi de lume, neştiind de ce calorifer ruginit să ne agăţăm. Alternez între a te lăsa aici cu ea şi a pleca eu cu fantoma trecutului. Nu înţelegi, nu? Doar timpul îţi poate spune ce dramatic ai schimbat zarurile şi cum m-ai pierdut la jocul de cărţi. –

- Deschise geamul exact în momentul în care muzica porni. Contratimp.
A fost mereu un decalaj între ei doi. El dansa menuet şi ea picta păduri norvegiene. Ea nu purta niciodată mănuşi iarna, iar el îşi îndulcea cafeaua cu trei cuburi de zahăr brun.
I-am observat o vreme îndelungată, i-am pândit ca o insectă ciudată din morbidul întuneric, dar nu i-am judecat; căci ea era visătoare, iar el economisea pentru o nuntă la Paris.
Dar de ce s-ar fi căsătorit? Să-ţi plimbi mâna peste faţa cuiva nu e un motiv suficient pentru a îl iubi. -

2 comentarii:

 1. Profunzime. Si vad si legatura cu realitatea. Tu esti in exterior, cand tu ar trebui sa fii in interior. Dar poate ca nu a fost menit sa fie asa si atunci nu are rost sa complici lucrurile. Dragostea e in tine, si lucrurile pe care le iubesti le pierzi, dar un lucru nu pierzi trecutul. Ceea ce a fost al tau nu se mai poate desprinde de tine. Asa ca poti sa tii cu ambele maini si de ceea ce a fost si este al tau si de ceea ce va veni. Oportunitati vei avea.
  Cat priveste nunta la Paris, da... eu am inceput sa vreau in Franta:) sunt pregatit sa trec la o noua etapa in viata mea:) si da cedez Bahamasul!

  RăspundețiȘtergere
 2. De ce mă citeşti tu întotdeauna atât de bine?
  Crezi că voi fi vreodată în interior? Că voi fi legată atât de strâns încât să nu doară şi să nu fie superficial?
  Cât despre Paris sau Bahamas... eu încă aştept! :)

  RăspundețiȘtergere