04 iunie 2009

Cotidian (III)

Rochie neagră aruncată la gunoi (bifat). Rochie roşie luată din dulap (bifat). Sms trimis la o oră târzie lui Holmes (bifat, bineînţeles).
Cum ar putea domnişoara cu nasul ridicat să uite aceste detalii importante?
Închide uşa apartamentului senil şi pleacă, cu paşi mici şi apăsaţi pe tocurile gen zgârie nori.

Ora cinci dimineaţa.

“ Mă întreb ce face mademoiselle aici… “ se gândeşte Holmes contrariat.

Îşi aprinde o ţigaretă subţire, iar după nici treizeci de secunde un bărbat înalt apare de după colţ. O ia în braţe, o sărută uşor iar apoi îşi dă jos pălăria. Ea aruncă nervoasă ţigareta mentolată pe jos şi îi trage o palmă.

“ Auch! Câtă violenţă pe domnişoara Schwarz! “

Gândurile lui Holmes se răstălmăcesc în timp ce o a treia persoană, de data aceasta o femeie, îmbrăcată într-o rochie stil anii 30’ îşi face apariţia din aceeaşi direcţie ca bărbatul.

“ Deci, se întâlneşte cu sora ei şi cu domnul-perfecţiune-la-minut pe străzile obscure din Paris şi îmi dă sms să ne întâlnim la şase dimineaţa la cafenea? Femeile sunt nebune! “

5 comentarii:

  1. Foarte bizar textul... vreau sa stiu cine este Holmes... sau este ceea ce pare a fi? Nu stiu... este bizar... dar in mare interesant. Am postat si eu un text si mai bizar... sa te uiti la mine pe blog, la proza... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :D
    Păi, dacă vizualizezi Cotidan (I) şi (II) îţi vei da puţin seama cine e Holmes. Deşi, după cum cred că ai remarcat, s-ar putea să fie mai mult decât ceea ce pare...

    RăspundețiȘtergere
  3. Holmes... eu am intrebat... fiindca il identificam cu o anumita persoana. Este foarte clar cine este el in text. Eu intrebam cine este Holmes in viata reala. Si da Holmes este mai mult decat pare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Holmes, în viaţa reală?
    O umbră a personalităţii, o umbră a oamenilor, o speranţă.
    Poate nici eu nu ştiu, încă. :)
    Cu cine îl identifici tu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu... e un amestec total... in viziunea mea. E ceva din fiecare... are si ceva din mine. Si ceva din altii. Acesta e si motivul pentru care am intrebat.:D

    RăspundețiȘtergere